RESPOSTA IMMEDIATA DE L’AJUNTAMENT AL GREU PROBLEMA DE LES INUNDACIONS DEL BARRI DELS AMETLLERS


Imatge de la visita del regidor Joan Mas al lloc on es produeixen les inundacions

l’Ajuntament de Cambrils respon amb celeritat

La visita realitzada aquest matí pel regidor d’espai públic, paisatge i medi ambient de l’ajuntament, Sr. Joan Mas, quatre tècnics municipals i representants de l’associació de veïns Els Ametllers, ha conclòs que les freqüents inundacions que pateixen els carrers, Munich, Brussel·les i Grenoble, cada cop que cau un aiguat, es deuen a que el tram de l’Avinguda de Vilafortuny, que va des de l’Avinguda Arístides Maiol al vial de Cavet, no disposa d’un sistema de recollida i canalització de les aigües pluvials, circumstància que en cas de tempesta condiciona que tota l’aigua vagi carrer avall fins al vial Cavet, formant-se un gran bassal davant els carrers Munich, Brussel·les i Grenoble. En aquest punt, els escassos embornals amb bústia que hi al Vial Cavet, que sovint es taponen amb fulles dels arbres, no tenen suficient capacitat per engolir les aigües i s’inunden els carrers i els baixos de les cases dels veïns de tota la zona afectada.

Les inundacions s’acabaran amb les obres de reforma de l’avinguda de Vilafortuny

Segons ha informat el Sr. Joan Mas, aquest problema s’acabarà quan s’iniciï la segona fase de les obres de millora de l’avinguda de Vilafortuny, en el tram que va des de l’Avinguda Arístides Maiol al vial de Cavet i que actualment es troben en tràmit d’adjudicació. És previst que a principis de l’any vinent comencin les obres de millora d’aquesta important artèria de Vilafortuny, igual com es va fer amb el primer tram que va des del vial de Cavet fins el castell de Vilafortuny i que contemplen la construcció de pluvials, ara inexistents, que evitaran les inundacions al barri dels Ametllers..

De manera immediata es millorarà la recollida d’aigües pluvials al vial Cavet

La solució immediata però i que han donat els tècnics municipals, després de fer una inspecció completa de la zona afectada, es traduirà en la creació al carrer Munich, cantonada amb el vial Cavet, d’una gran reixa de recollida d’aigües pluvials, que es connectarà directament al col·lector de grans dimensions que hi ha sota el vial Cavet i també es col·locaran més embornals amb el sistema de bústia. Aquesta obra, segons ens ha informat el Sr. Joan Mas als representants de l’associació de veïns, la realitzarà els primers dies de setembre i amb caràcter d’urgència, l’empresa concessionària del clavegueram, SECOMSA.

A primers de setembre es construiran les plataformes reductores de velocitat al vial Cavet

Aprofitant la visita del Sr. Joan Mas, l’associació de veïns ha plantejat diversos dubtes sobre la construcció de les plataformes de ressalt a banda i banda de la rotonda del vial Cavet amb el camí del corralet –a l'alçada de l'IES La Mar de la Frau– per tal de facilitar el pas dels vianants, dels ciclistes i que també serviran per regular la velocitat dels vehicles. Aquests dubtes han estat resolts pel regidor d’espai públic, paisatge i medi ambient, qui ha informat que tot just s’acabi el mes d’agost, s’iniciaran les obres de construcció d’aquestes plataformes reductores de velocitat i que en funció del resultat, l’ajuntament es plantejarà col·locar-ne més al llarg del vial de Cavet, lloc on darrerament s’han sancionat molts conductors per excessos de velocitat.

L’associació de veïns s’ha mostrat molt satisfeta

Des de l’associació de veïns, només tenim paraules d’agraïment al Sr Joan Mas i a l’equip de tècnics municipals per aportar, el mes d’agost, de forma ràpida i decidida una solució definitiva al problema de les inundacions que afecten greument al benestar dels veïns del barri dels Ametllers.