VOLEM UNA MILLORA DE LA MOBILITAT ESCOLAR ALS BARRIS DE LLEVANT


El dia 14 de setembre vaig enviar un escrit a la Sra. Laura Forcadell, regidora de seguretat i mobilitat, al Sr. Salvador Matas, regidor d'educació i polítiques actives d'ocupació i al Sr. Robert Benaiges, alcalde de l'Ajuntament de Cambrils. Després de molts dies de silenci, aquest dijous, 1 d'octubre, a les 6 de la tarda tenim una reunió amb la Sra. Laura Forcadell al centre cívic de Vilafortuny per a tractar aquest i altres temes que afecten la seguretat i la mobilitat al nostre barri.

Tots aquells que esteu afectats per la polèmica situació que es descriu a la carta, o conegueu algú que estigui afectat per aquest tema o algun altre de l’àmbit de la seguretat, sisplau, feu-nos-ho saber. S'ha de defensar el millor per als joves de Cambrils i hem de fer un front comú per millorar el transport públic al nostre municipi.

ACTUA A NIVELL LOCAL, PER A OBTENIR RESULTATS A NIVELL GLOBAL

Bon dia Laura,

Ahir em van venir a veure uns veïns del barri que tenen fills que avui comencen l'ESO a l'IES Vidal i Barraquer i el batxillerat a l’IES Cambrils i em comenten que els horaris de la ruta de la línia 1 de Llevant no estan adaptats als horaris de l'ESO i del batxillerat d’aquests centres. Sembla ser que l’horari d’inici de l’ESO i del batxillerat és, de dilluns a divendres, a les 8:30 h i l’autobús de la línia 1 de llevant arriba a la parada de l’Ajuntament a les 8:45 h.

D’altra banda, si l’objectiu és aconseguir introduir l’autobús com un mitjà de transport habitual dels nostres escolars i donar un servei de qualitat als veïns dels barris de llevant, potser caldria també un redisseny del recorregut de la línia 1 de Llevant en l’horari escolar, fent-la més curta i més adaptada també als horaris de sortida de l’ESO i de batxillerat (ESO a les 17:30 h i Batxillerat a les 15:00 h, de dilluns a divendres) afegint, si cal, un autobús de reforç. També es pot estudiar que els infants de 4 a 12 anys viatgin gratuïtament, sempre que vagin acompanyats d’un adult i que els escolars de 12 a 18 anys (ESO i Batxillerat) tinguin una bonificació especial que, junt a la millora del recorregut i de l’horari, els incentivi i els faciliti la mobilitat amb el bus urbà per un territori molt extens i dispers urbanísticament.

No disposo de dades del nombre d’alumnes dels barris de llevant que es desplacen diàriament, però crec que pot ser molt important que l’Ajuntament durant aquest curs escolar i mentre no entri en funcionament el batxillerat a l’IES La Mar de la Frau, adopti una estratègia global i decidida de millora del servei públic de transport urbà en horari escolar, sobretot per evitar que els alumnes, principalment d’ESO i Batxillerat dels barris de llevant, continuïn utilitzant el vehicle privat com alternativa al bus urbà.

I com que tota aquesta problemàtica afecta a tots els barris de llevant, et proposo una reunió del Consell dels barris de Llevant per a consensuar una estratègia de millora entre les parts afectades (veïns, mobilitat, ensenyament, transport urbà, AMPAs, directors dels centres educatius...)

Quedo a l’espera de la teva resposta.


Ben cordialment,

Antoni Tost
President de l’AV Els Ametllers

Cambrils, 14 de setembre de 2009