MILLORA DEL TRANSPORT URBÀ ALS BARRIS DE LLEVANT


Itnerari de la Línia 1 (període lectiu)

Fa quatre mesos que vam demanar a l’Ajuntament una millora del transport públic que pogués donar cobertura a les necessitats dels ciutadans que vivim als barris de llevant i urbanitzacions de Vilafortuny. Les nostres demandes van ser escoltades i la pròpia regidora de mobilitat, en una reunió mantinguda al centre cívic de Vilafortuny el dia 1 d’octubre, va reconèixer que el transport públic urbà era ineficient i estava mal planificat, comprometent-se a millorar-lo en tres mesos.

Avui ens ha presentat una proposta de millora de la línea 1, que és la que uneix el centre de la vila amb els barris de llevant i urbanitzacions de Vilafortuny, especialment a les hores punteres per donar cobertura als desplaçaments dels escolars als centres educatius. El temps total de tot l’itinerari serà de 30 minuts, 15 minuts anada i 15 de tornada.

L’inici d’aquest nou servei serà el dilluns 1 de febrer de 2010 i connectarà pel vial de Cavet, en un temps més breu, el centre urbà i els barris de llevant. El preu dels viatges, si es disposa de la targeta T-10/30 serà de 0’77 euros el viatge i serà totalment gratuït pels menors de 12 anys i les persones de més de 65 anys.


Durant la primera setmana de funcionament també serà gratuït pels escolars i els seus acompanyants.

Aquesta associació de veïns valora i aprecia l’esforç municipal d’adequació dels serveis públics a les necessitats i demandes dels ciutadans, perquè estem convençuts que aquestes millores facilitaran, no sols la mobilitat dels ciutadans que resideixen als barris de llevant, sinó la de tota la ciutat.

A partir d’ara, per a que aquestes mesures siguin efectives, l’Ajuntament haurà de donar a conèixer àmpliament aquesta millora del servei als potencials usuaris i corregir les disfuncions que puguin sorgir. Només així s’aconseguirà que Cambrils sigui una ciutat més sostenible i on desplaçar-se d’un lloc a un altre no sigui un malson, com venia passant fins ara.

Cliqueu aquí si voleu llegir la proposta que ens ha presentat l'Ajuntament