TELEFÒNICA PODRIA HAVER INCORREGUT EN UNA FALTA GREU


Aspecte de l'antena de telefonia mòbil

Benvolguts/des veïns/es:

Segons hem pogut saber, a través de l’escrit que ens ha enviat el Síndic de Greuges de Catalunya, Telefònica ha iniciat l’activitat de l’antena de telefonia mòbil sense haver realitzat el tràmit de control inicial de les instal·lacions i sense que ningú, a hores d’ara, sàpiga si s’estan complint els rangs d’exposició que preveu l’ordenament jurídic. Això, a banda de ser una infracció greu, que ha motivat que el Síndic hagi demanat a l’ajuntament de Cambrils la incoacció d’un expedient sancionador per la presumpta infracció del Decret 136/1999, evidencia una deixadesa i una manca de cura de l’ajuntament i del seu Alcalde envers la inquietud manifestada per aquesta associació veïnal per les possibles afectacions a la salut de les persones que pot produir el funcionament d’aquesta antena.


Si bé és cert que en l'actualitat no existeix certesa científica sobre la nocivitat de les radiacions no ionitzants emeses per quest tipus d'instal·lacions, tampoc hi ha cap certesa absoluta pel que fa a la seva innocuïtat. En qualsevol cas, l’Alcalde de Cambrils, el nostre Alcalde, ha de procurar que l'atenció a la ciutadania sigui eficient i amb promptitud, de tal manera que els seus drets, demandes i expectatives siguin atesos adequadament, circumstància que en el cas que ens ocupa no s’ha donat i això, per aquesta associació de veïns, constitueix un fet molt lamentable.

Esperem que a partir d'ara l’Alcalde sàpiga reconèixer els errors comesos per part del consistori i posi aviat fil a l’agulla per atendre els ciutadans amb més respecte, rapidesa i resolutivitat quan el requereixin.


La Junta directiva de l'AV Els Ametllers


Cliqueu damunt la imatge per a llegir l'escrit del Síndic de Greuges