L’AJUNTAMENT ES MULLA?

Avui, 3 de gener de 2008, juntament amb el nou any i una pluja generosa, ens ha vingut a visitar la regidora del nostre barri, la Sra. Mericel Llaveria.

Fruit de la conversa mantinguda per la junta de l’associació de veïns amb el Sr. Alcalde i la mateixa regidora a mitjans del passat desembre, la Sra. Llaveria s’ha personat al barri per veure “in situ” alguns dels punts més conflictius i constatar les millores reals que s’hi poden fer i que s’havien comentat en la reunió de despatx.

El punt de partida ha estat la zona “verda” de davant del CEIP Guillem Fortuny. S’ha demanat que la corporació millori i mantingui, posteriorment, l’enjardinament donat que els camins de passeig, al ser de terra, es converteixen en fang amb quatre gotes d’aigua i les àrees de jardí son terra erma. Al mateix temps hem assenyalat el fet que el dispensador de bosses per recollir les necessitats dels nostres gossos està trencat des de fa un any, com a mínim, així com el que hi ha a la zona “verda” al costat del garden Seima, lloc en que els nostres animals de companyia demostren més incivisme que en la primera al deixar constància, més que evident, del seu pas.

En aquest recorregut pels carrers del nostre barri la regidora ha pogut observar el marcat deteriorament de les voreres del carrer Belgrad, on, per raons desconegudes s’hi van plantar homs (Ulmus minor) uns arbres del tot contraindicats degut a l’enorme cost de manteniment contra les plagues que els ataquen, deixant-los només amb els nervis de les fulles a l’estiu, quan més falta fan i amb unes arrels molt potents que, en l’anhel per sobreviure, destrossen tot el que troben al seu pas, de manera que caminar per les voreres d’aquest carrer suposa gairebé un ànim incombustible enfront dels constants obstacles de rajoles i palets aixecats.

Un altre dels punts revisats ha estat l´avinguda d´Arístides Maillol, lloc en que els molts contenidors d’escombreries que hi ha repartits al llarg de tota la via fa que massa sovint s’hi congreguin focus de brutícia, moltes vegades inevitables però, malauradament, massa cops produït per la desconsideració d’algun treballador/veí que encara no sap que determinada brossa (pots de pintura, mobles vells, electrodomèstics rebutjats) son molt benvinguts a la minideixalleria que tenim a poca distància, tot just travessant el vial i al costat de l´IES La Mar de la Frau.

Hem continuat fins el marge a tocar dels camps i en la confluència del Camí del Corralet, Belgrad, Moscou, Pisa i Camí del Castell de Vilafortuny, en que la proposta d’una rotonda de poques dimensions, però suficient per regular el trànsit de una cruïlla de carrers tant conflictiva, ha estat molt ben rebuda per la regidora, al temps que ha elogiat la proposta d’arreglar el marge i posar-hi un contenidor pel rebuig de jardineria.

Per últim s’ha proposat una mesura, que cal estudiar pels tècnics, per tal que desviar-se amb cotxe des del carrer Belgrad al carrer Pisa, per passar pel davant del CEIP Guillem Fortuny, no sigui una aventura erràtica i no calgui fer, com fins ara, una maniobra arriscada per no “menjar-se” la vorera del CEIP o bé tallar per la tangent (literalment) tot envaint la via contrària d’aquell que pretén, pujant des del vial pel carrer Pisa, seguir recte la seva marxa o girar a l'esquerra, en direcció al Camí del Corralet, pel carrer Belgrad.

Som conscients que encara quedarà molt per fer; sabem que això tan sols és un petit pas, però la platja està feta de milers de petitíssims grans de sorra. Aquest és el primer granet, tot confiant que l´Ajuntament es mulli i apuntant que no cal que sigui tan literal com ho ha fet avui la seva regidora. Per altra banda no es pot construir Roma en un sol dia, apart del fet que la Corporació Municipal no pot fer res en determinats temes que, ara per ara, són competència d’entitats urbanístiques i caldrà, doncs, esperar a que l´Ajuntament recepcioni el nostre barri per tal de trobar, plegats, solucions a totes les qüestions que ens preocupen. Tanmateix hem de recordar que som nosaltres qui vivim als Ametllers i a nosaltres ens correspon tenir-ne cura en el dia a dia. Deixem les deixalles i la brossa en el lloc apropiat o recollim les necessitats que deixen els nostres animals de companyia i veurem com tots hi guanyem en neteja. Per més que la brigada de l´Ajuntament netegi els nostres carrers no servirà de res si nosaltres, a continuació, hi llancem escombraries.

La Junta directiva de l’AV Els Ametllers

2 comentaris:

  • M'agradaria contribuïr a aquesta maravellosa eina i feina que esteu fent amb una petita apreciació quan es parla de l'incivisme dels animals, ja que tot i ser un afectat més d'una vegada en obrir la porta de casa i posar un peu sobre... he d'assenyar i admetre, que en tot cas l'incivisme és del propietari i no del pobre animal.

    Gràcies i enhorabona per feina

  • La que surt a la dreta de la foto, és la regidora o la senyora de Mister Potato? Poc se la veu i quan se la veu la posen perfil... quin mal gust.

    Si la veig al mati, no em LLEVARIA.