ELS AMETLLERS + NET + CURIÓS I + ENDREÇAT


Ubicació de les 5 noves àrees d'aportació

Benvolgudes veïnes i benvolguts veïns:

El passat 4 de juny us vam informar de la implantació al nostre barri de les 5 noves àrees de recollida selectiva i que el divendres 6 de juny mantindríem una reunió de treball al Centre Cívic de Vilafortuny amb la Sra. Anna Lluís, que és la Directora del servei de recollida d'escombraries, tractament de paper, cartró, matèria orgànica i neteja viària de Cambrils (SECOMSA) per tal de consensuar entre tots l’emplaçament d’aquestes noves àrees de recollida selectiva de sis contenidors (Restes de poda, orgànica, vidre, paper i cartró, envasos i la resta de rebuig) al llocs més idonis del barri, amb criteris i sempre primant l’interès general dels veïns.

Fruit d’aquesta reunió, es va consensuar la ubicació de les noves 5 àrees d’aportació, que podeu localitzar al plànol que us adjuntem del nostre barri, i que atén als següents criteris:

- Es potència la recollida selectiva: amb un sol contenidor no és possible el dipòsit simultani de residus.

- El barri estarà més net: s’eliminen els punts d’acumulació de brossa. Al haver-hi menys zones, són més fàcils de mantenir.

- Elecció de zones de fàcil accés: els contenidors s’han d’ubicar en zones on es facilita el pas dels camions, així com les maniobres de buidatge dels contenidors i no es perjudica als veïns amb molèsties de sorolls o de trànsit.

- Es disminueixen les molèsties als veïns: amb males olors, mosques, sorolls… davant dels habitatges o en zones d’estada i passeig de nens, pares, mares, avis, àvies... com són les dues zones verdes enjardinades del barri.

- Ubicació de les àrees a uns 200 metres del domicili: s’ha intentat que la distància de cada àrea d’aportació al domicili sigui d’uns 200 metres i que serveixi a unes 300 persones.


- S’eliminen riscos per a la població: amb la ubicació de dues àrees al Vial de Cavet, s’evitarà que els veïns de la part sud del barri hagin de creuar el vial Cavet, que com sabeu, és una via molt transitada.

Estem convençuts que els beneficis mediambientals, d'estalvi d'energia, recursos naturals i econòmics del reciclatge seran incontestables i volem ajudar a aconseguir la conscienciació i la implicació de tots els veïns del barri dels ametllers per tal que aquestes mesures siguin el més efectives possible.

Som conscients que al principi ens costarà a tots acostumar-nos a aquest canvi d’hàbits, perquè ningú vol els contenidors lluny, per evitar caminar, però tampoc ningú els vol a prop de casa seva.

Nosaltres recomanem dues mesures que ens poden facilitar el triatge:

a. disposar al pàrking de casa d’una caixa o cabàs amb tres departaments per emmagatzemar setmanalment 3 tipus de materials: vidre, paper i cartró i plàstic i llaunes.

b. disposar d’un cubell amb dos departaments: un per a residus orgànics i l’altre per al rebuig.

Finalment, informar-vos que el dia 12 de juliol, aprofitant que farem la 1ª Trobada de Veïns dels Ametllers, un tècnic de SECOMSA ens farà una petita xerrada informativa sobre la recollida selectiva i ens lliurarà gratuïtament un cubell amb dos departaments.

Moltes gràcies a tots i totes pel vostre suport i estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta, dubte o suggeriment que ens vulgueu fer arribar.

Cordialment,

La Junta Directiva de l’Associació de Veïns Els Ametllers