11 DE JULIOL, FESTA DELS AMETLLERS



Cliqueu damunt la imatge per a llegir el programa de la festa



Benvolguts veïns, veïnes, amics i amigues del barri dels Ametllers,


Abans de res, deixeu-me explicar que des de la festa de l’any passat fins aquí, hem recorregut un camí molt complicat i difícil, degut principalment al conflicte que va sorgir amb el projecte de construcció de l’àrea residencial estratègica (ARE). Un conflicte que va néixer per un dèficit d’informació i de participació.

No es tracta de crear contrapoders, però quan els veïns i les veïnes es troben amb estructures que són rígides, impositives i poc cooperatives, és fa difícil arribar a consensos i a una convivència harmònica i constructiva.

Un altre tema que també ens ha costat molt d’assolir ha estat poder tirar endavant la festa al barri, una festa que volem que sigui viva, integradora i oberta al conjunt de la ciutadania. I ens ha costat perquè l’ajuntament enguany no hi col·labora econòmicament. No sabem si per la crisi o perquè amb l’ARE hem estat molt reivindicatius. El gran repte, però, segueix sent que la col·laboració financera no ens faci minvar l’esperit de reclamació dels nostres drets com a veïns i veïnes.

Al marge d’aquestes dificultats, també volem mostrar el nostre agraïment a la Diputació de Tarragona pel seu suport econòmic i al Sr. Joan Mas, regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils, per atendre de manera ràpida i decidida les nostres demandes de millora de la recollida de les aigües pluvials, de les zones verdes i d’alguns carrers del barri.

I com que el barri es mereix compartir bones estones per oblidar els maldecaps viscuts, us convido el dissabte 11 de juliol a sortir al carrer i a gaudir de la festa, perquè el nostre objectiu principal serà passar-ho bé.


Ens veiem a la festa!


Antoni Tost
President de l’Associació de Veïns Els Ametllers