EL POLÈMIC POLÍGON INDUSTRIAL MAS DE DON FELIP, UN CONFLICTE ENCARA NO RESOLT

Imatge del lloc on es vol instal·lar el polèmic polígon industrial

A finals de l’any passat us informàvem que la Comissió Territorial d'Urbanisme havia donat llum verda a la construcció del polígon industrial Mas de don Felip. El document d’aprovació contempla la possibilitat que s’hi pugui instal·lar indústria contaminant de l’annex 2 de la Llei de la intervenció integral de l'administració ambiental.

Els representants veïnals dels Ametllers hem manifestat en diferents ocasions a l’Alcalde de Cambrils que no acceptem que Riudoms instal·li indústria pesada i contaminant al límit del seu terme municipal amb el de Cambrils.

Contra aquesta aprovació, l’ajuntament de Cambrils va interposar un recurs d'alçada a la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, pas previ i obligat per llei a l’interposició d’un contenciós administratiu, i paral·lelament va obrir una via de diàleg amb l’Ajuntament de Riudoms per intentar evitar la instal·lació d’indústria contaminant en aquest polígon industrial.

Tot i les reunions dels tècnics d’ambdós municipis, l’acord no va arribar i l’Ajuntament de Cambrils va presentar, a finals de gener, un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

El passat dimarts 7 de juliol ens vam reunir els representants veïnals de les AAVV dels Ametllers, Molí de la Torre i Regueral amb l'alcalde de Cambrils per a interessar-nos sobre el resultat de les negociacions amb l'ajuntament de Riudoms. Segons ens va explicar l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, des de febrer, tot i reconèixer haver-se vist amb l'alcalde de Riudoms, no han mantingut més converses d'aquest tema.

L'alcalde també ens va explicar que no s'ha retirat el contenciós administratiu interposat i que la situació actual del conflicte "està pendent de judici".

Com a representants veïnals, li vam demanar a l'alcalde de Cambrils que adopti una postura més activa i pregunti al seu homòleg riudomenc si realment es vol arribar a una solució extrajudicial del conflicte i que ens mantingui informats de les novetats que es produeixin.


Si voleu llegir els esborranys d'acord proposats pels dos municipis, cliqueu aquí