PROJECTE DE MILLORA DE LES ZONES VERDES DEL BARRI

Una de les motivacions que ens va dur a crear l’associació de veïns va ser la de treballar amb l’ajuntament per fer millores col·lectives, entre elles la de les zones verdes del barri dels ametllers.

Per aconseguir-ho, des de la dissolució de l’entitat urbanística que s’encarregava del manteniment del barri, ara fa un any, hem mantingut diverses reunions amb el regidor d’espai públic, paisatge i medi ambient, Joan Mas, i també amb els tècnics d’aquesta àrea.

Com associació de veïns, sempre els hem demanat que es tinguessin en compte diversos suggeriments:

  • la millora dels camins de passeig, que al ser de terra, es convertien en un fangar quan queien quatre gotes d’aigua. Això ja s’ha fet.
  • la creació de petits espais en forma de terrasses per tal de resoldre el problema dels petits esllavissaments de terra que hi ha davant el CEIP Guillem Fortuny.
  • la millora de la il·luminació nocturna per evitar conductes incíviques.
  • que la millora de les zones verdes es faci seguint criteris de sostenibilitat, especialment pel que fa a la instal·lació de reg per degoteig, i la utilització de plantes amb baixos requeriments hídrics i adaptades a les condicions ambientals del nostre barri.

La més important però, és que la millora paisatgística de les dues zones verdes serveixi per crear un espai que convidi als veïns a quedar-s’hi, a seure-hi i gaudir-ne.

L’Ajuntament de Cambrils ens ha fet arribar la proposta que us presentem, elaborada per tècnics municipals. Ara sou vosaltres els que ens heu de donar la vostra opinió i dir-nos si us agrada o penseu que hi ha algun aspecte del projecte que es pot millorar. Totes les opinions o suggeriments que ens feu arribar, els tindrem en compte a la reunió que hem de mantenir el dia 7 de juliol amb el regidor d’espai públic, paisatge i medi ambient, Joan Mas i els tècnics municipals de la seva àrea.

Per a veure el projecte, cliqueu aquí

Junta directiva de l'AV Els Ametllers

5 comentaris:

  • Molt maco, però sinó reforçem la recollida d'escombreries i la freqüència del servei no augmenta seguirem amb els carrers, en especial on hi han contenidors, que fà i farà pena.

  • No sabemos si interpretamos mal el proyecto,pero nos parece ver que se ajardina más la zona de la calle Pisa que las demás ¿tan pobres estamos que no podemos hacer un paisajismo más completo?Naturalmente es muy interesante cuidar la sostenibilidad y el consumo de agua pero de igual manera que en todas las demás zonas "VERDES" del resto del municipio(Parc del Pinaret,Parc del Pescador,pequeñas zonas distribuidas por el resto de Vilafortuny...)esperamos que no sea un parque duro donde no haya un suelo verde para disfrutar.UN PARQUE NO ES UNA ROTONDA.

  • A mi particularment, m'agrada el disseny i el tema que quedin espais sense plantació arbustiva i planta baixa a la part dels carrers Berna i Belgrad. D'aquesta manera els nens poden córre i jugar més enllà de la zona de jocs infantils i aprofitar més l'espai.
    Podríem afegir unes tanques baixes al perímetre per tal d'evitar que els nens puguin sortir corrent darrera una pilota i saltar al carrer.
    Més d'un cop he vist algú amb el gos pixant i fent les seves necessitats en aquesta zona. Caldria que entre tots fessim treure els colors a aquest tipus d'amos d'animals.

  • Mas importante que el ajardinamiento de este parque del cual solo disfrutan los vecinos de esta zona y el colegio, es la limpieza de las calles , poda de árboles , hierbas que salen, por las aceras ,fulmigación de árboles , vaciado de contenedores , etc...Creo que se está entrando en un paulatino estado de dejadez por parte del Ayuntamiento , que solo se preocupa de mantener en condiciones la parte del pueblo .

  • Sí y gracias a vecinos cómo el de la calle Munich que todos conocemos y tira sus bonitas bolsas de basura lila al suelo de la calle Arístides Maillol!!

    Gracias por educarnos