L'Associació de Veïns Els Ametllers acorda amb l'Ajuntament un projecte de mobilitat i seguretat viària al barri

El dimecres 19 de desembre, la junta directiva de l'Associació de Veïns Els Ametllers va reunir-se amb l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell–, la regidoria dels barris de llevant –Maricel Llaveria– i el Cap de la Policia Local –Joan Berguedà– en la què es van tractar una sèrie de demandes relacionades amb el projecte de mobilitat i seguretat viària per al barri.

Sentits únics de circulació

El projecte de mobilitat presentat per l'Ajuntament, i que ha estat confeccionat per professionals de la Policia Local, incorpora diverses peticions veïnals realitzades fa un mes per l'associació de veïns, com la creació d’una rotonda en la confluència dels carrers del Camí de Vilafortuny, carrer del Camí del Corralet, carrer d'Arístides Mallol, carrer de Pisa i carrer de Moscou. D'altres millores com, l’establiment de sentits únics de circulació a tots els carrers del barri, llevat dels carrers perimetrals, per tal de donar més fluïdesa i seguretat als vehicles i als veïns, i la simplificació de la circulació a l’encreuament del carrer de Pisa amb el carrer de Belgrad, prop de l’Escola infantil Montessori i del CEIP Guillem Fortuny, que també era una demanda veïnal. També es contempla la implantació de la "Zona 30" a tota la urbanització. Aquesta és una experiència relativament nova, avalada pels resultats obtinguts a diversos països d’Europa i que, limitant la velocitat del trànsit, aconsegueix rebaixar el nombre d'accidents i la seva gravetat, així com les molèsties ocasionats pels sorolls del trànsit dels vehicles. El projecte també millora l’accessibilitat al barri des del vial del Cavet, amb l’entrada principal per la rotonda del vial amb el carrer de Pisa i el carrer del Camí del Corralet es converteix en via de sortida del barri pel vial.

Controls de velocitat

Com a mesures complementàries, el Cap de la Policia Local també va informar als veïns que s’establiran controls de velocitat al carrer d'Arístides Mallol, lloc on la Policia Local i els veïns de la zona han detectat excessos de velocitat perillosos. A més, amb la reforma del Codi Penal –que va entrar en vigor el passat 2 de desembre– es contempla que l'excés de velocitat que superi en 60 quilòmetres per hora el límit establert en vies urbanes, esdevingui infracció penal i es tramiti com a judici ràpid. Des de l'Ajuntament també es va informar als veïns que s'instal·laran de manera esglaonada diverses plataformes reductores de velocitat al llarg del vial de Cavet i que la primera serà a la rotonda del vial amb el carrer del Camí del Corralet, fet que permetrà creuar als escolars, vianants i ciclistes, que van al l’IES La Mar de la Frau, amb el màxim de seguretat.

Des de l'Associació de Veïns Els Ametllers s'afirma es vol pel barri, un projecte de mobilitat pactat i que es guiï per l’assoliment d’una circulació més coherent dels vehicles i que es minimitzin algunes de les situacions de perill que es donen actualment, circumstàncies que, sens dubte, incidiran en la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns.

1 comentaris: