Les associacions de veïns Els Ametllers i Aplec Vilafortuny Jardins decideixen no integrar-se a l'Associació d'Entitats de Propietaris de Vilafortuny

19-12-07 Anna Fargas REVISTA CAMBRILS

Les associacions de veïns Els Ametllers i Aplec Vilafortuny Jardins han decidit no integrar-se en l'Associació d'Entitats de Propietaris de Vilafortuny, que està formada per 7 comunitats de propietaris de Vilafortuny. Tot i això l'associació de veïns Aplec Vilafortuny Jardins ha acordat revisar els punts de l'estatut de l'Associació d'Entitats de Propietaris per si es pogués arribar a un acord.

Els motius de l'Associació d'Entitats de Propietaris per voler integrar les associacions de veïns

José Luis López Ansorena, vicepresident de l'Associació d'Entitats de Propietaris de Vilafortuny, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que la raó de voler integrar les associacions de veïns de la zona de Vilafortuny a la seva entitat formada per 7 comunitats de propietaris prové del Consell de Barris. Segons va explicar Ansorena "l'associació de veïns Els Ametllers va demanar formar part del Consell de Barris i nosaltres li vam comentar a l'Oliver Klein, el nostre regidor de barri, que ens semblava bé però que ens deixés convocar una reunió a totes les associacions de veïns per si volien formar part de la nostra entitat". José Luis López Ansorena va comentar que la seva associació "es va crear amb l'esperit que totes les associacions estiguessin englobades en una conjunta per actuar enfront de l'Ajuntament o dels problemes que poguéssim tenir; però es va crear fa 14 anys i ara han sorgit noves urbanitzacions i el que volem és aplicar l'esperit d'aquesta a totes i presentar-nos en el Consell de Barris com un conjunt de totes les urbanitzacions, perquè sinó aniríem per un costat nosaltres i per l'altre les associacions de veïns representades cadascuna d'elles en el consell de barris, quan el més lògic seria que anéssim totes juntes". Per aquesta raó Ansorena va explicar que el dia 28 de novembre l'Associació d'Entitats de Propietaris de Vilafortuny va realitzar una reunió on es va convocar totes les associacions de veïns de la zona, de les quals es van presentar la de Mas Clariana, la de l'Aplec de Vilafortuny Jardins i la dels Ametllers. En aquesta reunió es van entregar els estatuts de l'Associació d'Entitats de Propietaris a les associacions de veïns per tal que s'estudiessin la possibilitat d'integrar-se o no a la seva associació.

La resposta definitiva en la reunió d'ahir

Ahir al vespre era el dia en què les tres associacions de veïns havien de respondre a la invitació d'integració de l'Associació d'Entitats de Propietaris de Vilafortuny. La reunió, que va tenir lloc al Centre Cívic de Vilafortuny va començar amb l'explicació de José Luis López Ansorena dient que la presidenta de l'associació de veïns de Mas Clariana es trobava fora de Cambrils aquells dies però que havia enviat un correu electrònic explicant la postura de la seva associació. Tot i que no es va fer la lectura del correu perquè se l'havien deixat, José Luis López Ansorena va explicar als representants de les altres dues associacions de veïns que en el correu electrònic la presidenta de Mas Clariana, tot i comentar alguns dels punts dels estatuts, va expressar la seva conformitat en integrar-se en l'Associació d'Entitats.

Antoni Tost, president de l'associació de veïns Els Ametllers: "Tenim entitat pròpia i volem anar per la línia del moviment veïnal associatiu"

En el torn de paraula de l'associació de veïns Els Ametllers, Antoni Tost va explicar que "no ens integrarem en la vostra associació d'entitats perquè de moment ens volem formar nosaltres mateixos i centrar-nos en la nostra feina tot i que estem oberts a col·laborar sempre que sigui necessari". La resposta de l'Associació d'Entitats de Propietaris va ser que no entenien la postura de Els Ametllers ja que, segons el seu punt de vista, integrant-se a la seva comunitat era la forma de col·laborar, tot i això van dir que acceptaven la resposta. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Antoni Tost va explicar que "cadascú defensa els seus punts de vista, la junta de l'associació de veïns ha decidit que tenim entitat pròpia i que hem d'anar per la línia del moviment veïnal associatiu, vam estar en la trobada d'associacions de veïns de Cambrils i estem en aquella línia". I va afegir que "això no vol dir que no reconeguem aquells que voluntàriament es vulguin quedar dintre d'una associació de propietaris o d'una entitat urbanística col·laboradora. Ni ells ens han de convèncer a nosaltres ni nosaltres els volem convèncer a ells. Cadascú en el seu àmbit que defensi els seus interessos i els dels seus associats".

Juan López, president de l'associació de veïns Aplec Vilafortuny Jardins: "Crec que hi ha d'haver un pas anterior a crear una associació de veïns general a Vilafortuny"

Pel que fa a l'associació de veïns Aplec Vilafortuny Jardins, el seu president, Juan López, va demanar que es canviés el punt 1 dels estatuts on es parla d'entitat de propietaris "ja que nosaltres som associacions de veïns". Ansorena va comentar que aquests punts es podien parlar i es podia integrar la paraula "associació de veïns" dintre d'algun dels punts, tot i això Aplec Vilafortuny Jardins van decidir no adherir-se "pels mateixos motius que Els Ametllers". Juan López va afegir que es tractava d'una qüestió de "transfons, volem associacions de veïns, i crec que hi ha d'haver un pas anterior a crear una associació de veïns general, ja que la resta d'entitats són comunitats de propietaris". Finalment José Luis López Ansorena va oferir al president de l'associació de veïns Aplec Vilafortuny Jardins revisar conjuntament tots els punts dels estatuts i parlar amb aquells amb qui no hi estiguin d'acord. La reunió va finalitzar amb la reiteració de Juan López de canviar el nom que apareix en el punt 1 dels estatuts i la seva acceptació de tornar-se a reunir per revisar els punts de l'estatut.