L'ASSEMBLEA DE VEÏNS ES POSICIONA EN CONTRA DE L'ARE


Antoni Tost, president de l'Associació de Veïns dels Ametllers, en un moment de l'assemblea

L'assemblea de veïns dels Ametllers, reunida ahir al vespre a les instal·lacions del Centre Cívic de Vilafortuny, es va manifestar de manera unànime en contra de la construcció de l'ARE al SUND-A, el terreny que hi ha entre els Ametllers i la riera de Riudoms. La votació que es va fer a mà alçada va ser clara, tant els 16 representants de veïns, socis de l'entitat, com els 7 que no ho són, van votar en contra de l'ARE.

Amb aquest resultat, des de la junta de l'entitat es redactaran les al·legacions que també es passaran a la resta d'associacions de veïns del municipi. Abans de la votació, el president de l'entitat, Antoni Tost, va explicar als veïns el contingut de les consideracions fetes per l'alcalde i el regidor d'Urbanisme en la xerrada-col·loqui celebrada la setmana passada.

10 motius pel no

En la convocatòria de l'assemblea enviada als veïns la junta directiva dels Ametllers argumentava 10 raons per no voler l'ARE. Entre aquestes raons, explicades a l'assemblea d'ahir a la nit, hi ha el fet que l'ARE, amb els 2.067 habitatges i les prop de 6.500 persones que hi podrien viure, proposa un creixement massa agosarat, a més de provocar un impacte físic i visual brutal i de no adaptar-se als criteris de sostenibilitat. Segons la junta de l'associació veïnal, la previsió de sòl i habitatge protegit que fa el POUM a les Comes és suficient per encabir les necessitats de Cambrils els propers 15 anys i no cal fer aquest ARE.

Un altre dels arguments esgrimits pels veïns dels Ametllers és que l'administració "no regala res quan ens prometen la construcció de serveis a la zona de l'ARE. Estan obligats a dotar aquesta zona de serveis com ara una llar d'infants, un CEIP i d'altres equipaments com un poliesportiu i una biblioteca".

El president de l'Associació de Veïns dels Ametllers, Antoni Tost, recordava les paraules de l'alcalde fetes fa uns mesos quan deia que si els implicats no volien l'ARE, aquest no es faria. Tost va recordar que hi ha una part dels propietaris dels terrenys que no estan d'acord amb la construcció de l'ARE i que si ho preguntessin de nou molts dels que hi van estar d'acord en el seu moment ara dirien que no, ja que els condicionants del sector de la construcció han variat moltíssim en poc temps.

D'altra banda, en l'assemblea d'ahir al vespre es va projectar una simulació virtual de l'impacte visual que produiria l'ARE a la zona. El període per presentar al·legacions a l'ARE finalitza aquest proper 19 de desembre per als particulars i les associacions veïnals i un mes més tard per a les administracions.

Simulació de l'impacte visual que crearia l'ARE vist des del barri dels Ametllers, feta per l'associació de veïns